Jezelf bewust worden

Jezelf bewust worden.

Zet jezelf eens in een cirkel en plaats alles en iedereen buiten jouw cirkel. Wat in je cirkel zit is belangrijk dat ben je dus zelf. Jouw zijn is ook gecreëerd door de buiten wereld wat buiten jouw cirkel zit. Kan met je opvoeding te maken hebben emoties van andere omdat jezelf onzeker was heb je andere maar vaak alles laten beslissen en aangepast. Maar is dat echt wie jij bent. Wees eens eerlijk naar je zelf vraag je eens af wie je bent en wat je hier voor jezelf komt doen op deze aarde “misschien om andere gelukkig te maken omdat je dan er zelf een goed gevoel van krijgt” en omdat je zelf niks durf te vragen aan de buiten wereld en kunnen duizenden redenen zijn waarom je nog steeds jezelf niet bent.

En weet je dat jet het zelf ook nog eens weet en voelt. Als je dat voelt blijf dan niet op de stoel zitten dat iemand je bij de hand pakt dan kunnen we nog lang wachten. Pak pen en papier en begin met wie ben ik noem goede eigenschappen wat maakt mij gelukkig en ga zo maar door. Wat iemand anders van je vindt is niet belangrijk nee wat vind je van je zelf.

Wil jij wat veranderen dat kan een ander niet voor je doen nee dat kan jezelf we hebben meer daadkracht in ons zelf dan dat we denken. Vind je het moeilijk om nee te zeggen of te communiceren dan heb je een blokkade op je keelgebied je voelt en je weet dat maar wat ga je er dan aan doen? Ga je zeggen dat hoort bij de aard van het beestje of ga je proberen om aan deze blokkade te werken. Deze blokkade heb je niet van vandaag op morgen weg nee dat kan wel even duren.

Jezelf bewust worden Spiritueel Coach Bianca Limburg

Ga eens voelen in het moment.

Stel je voor een dominant iemand staat voor je zo voel jij dat en die zegt iets tegen waarbij je keel gaat knijpen of verstikt gevoel dat geeft al aan wat degene zegt dat je dat niet prettig vindt. Je kan het volgende doen je blijft gewoon Ja knikken en zegt er niks van of je zegt er duidelijk wel wat van want je keel vraagt om verlichting en ruimte.

Doe je er niks mee ga dan even thuis navoelen wat je nu zo moeilijk vindt om te communiceren en waar het vandaan komt. Zeg dan niet weet ik niet want weet ik niet is geen antwoord met weet ik niet stop je weer alle gevoel weg. Nee die blokkade komt ergens vandaan en die kan jezelf gaan leren te doorbreken om toch je te uiten en je mond gaan open te doen. Als je dit gaat doen voel je vanzelf dat het verstikte gevoel na een tijd weg gaat omdat je blokkade op je keel dat je daar na luistert en naar handelt dit hoort bij je helder voelend.

Leer ook nee te zeggen zonder je schuldig te voelen je lichaam en je intuïtie geeft echt aan wat goed voor jezelf is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *